Visit Romerike

Norges mest fartsfylte opplevelser finner du på Romerike kun 20-30 minutter fra Oslo og her ligger alt til rette for flere dager med høytsvevende opplevelser. Høyt & Lavt Lillestrøm er Skandinavias nest største klatrepark med 41 ziplines, klatrevegger og hinderløyper som passer for alle aldre og nivåer. Få fallskjermfølelsen i vindtunnelen hos MegaFun eller hos Modern Activity Center nær Gardermoen. Avslutt dagen med en vandring i historiske omgivelser nedover Ravinedalen eller gjennom minnesmerket Trandumskogen som også ble benyttet som treningssenter for tanks under krigen.

På Romerike finner vi mer enn halvparten av museene til MiA (Museene i Akershus). Innenfor relativt korte avstander kan du oppleve alt fra bugnende åkerlandskap, historiske verksbygninger og gårdstun til tømmerfløterhistorien langs Glomma hos Fetsund lenser og våtmarksområdet Nordre Øyeren – Norges svar på Amazonas med et yrende dyr- og fugleliv. Eidsvoll1814 er et ikonisk symbol i Norgeshistorien hvor grunnloven ble undertegnet i 1814.

Ferietid er familietid. Hva med å gå tur med din helt egen alpakka? Både Alpakkavandring i Sørum og Killingmo Gård i Aurskog arrangerer turer i flott natur, mens Tertitten museumsjernbane med sine damplokomotiver tar deg med på en historisk kjøretur gjennom vakkert landskap. Ved Minnesund finner du Smaragdgruvene hvor du kan finne din helt egen smaragd!

Her finner du noen av landets beste shoppingsentre men også en rekke gårdsbutikker som ligger som perler på en snor over hele Romerike med lokalproduserte delikatesser.

Blir det vanskelig å prioritere mellom besøksopplevelsene? Rundt Gardermoen er et godt utvalg hoteller og gårdsovernatting i alle prisklasser med kort vei til de mange spennende aktivitetene.