Visit Asker & Bærum

Oslofjordens vestside har gjennom historien tiltrukket seg eventyrlystne kunstnere og Christianias adel samlet seg i småbyene i sommermånedene.

Kunstinteresserte vil glede seg over skulpturparken på Bærums Verk med 29 verk fra kjente billedhuggere i historiske omgivelser, kunstinstallasjonene på Fornebu eller skulpturparken på Henie Onstad Kunstsenter. Sandvika og Asker sentrum er utsmykket med fargerik Street Art.

Legg besøket til de sjarmerende kystbyene Vollen, Sætre, Filtvet og Holmsbu. Området egner seg godt til å utforskes fra sykkelsetet eller med fritidsbåt. Det går også rutebåt mellom Aker Brygge og Drøbak med stopp langs Asker-kysten på sommeren. Langs kysten finner du 6 av Norges Blått Flagg strender i tillegg til toppturer med fantastisk fjordutsikt og mye urørt natur. Kyststien er en opplevelse året rundt med variert natur og mange kulturperler langs ruten og Slemmestad har en unik geologi hvor du finner fossiler av blekksprut fra den gang oslobeltet lå under vann for 400 millioner år siden.

Barna vil sette særlig pris på å klappe alpakkaene og mate dyrene på Bergvang besøksgård eller treffe smukkeprinsessen på Sanseloftet hos Sjøholmen, mens hos Kreativitas kan de dekorere vesker, caps og lage flotte figurer. Risenga og Røykenbadet tilbyr vannlek for alle.

Vinterstid kan det være flotte forhold i marka for langrenn, vi har 4 fine alpinbakker som har fostret opp noen av landets mest kjente utøvere og de gamle «isdammene» byr på fine skøyteopplevelser i naturen.

Opplev smaken av sesongens råvarer og peiskos på våre sjarmerende restauranter eller besøk Norges eldste serveringssted Værtshuset på Bærums Verk.