Gol

Gol tar imot deg med skogkledte daler og høye fjellområder med panoramautsikt mot Jotunheimen, Hallingskarvet og Hemsedal.

På Golsfjellet finner du et nettverk av stier og fjellveier som krysser hverandre i et av landets beste områder for terrengsykling. Veinettet på Golsfjellet er forbundet med både Hemsedal og Valdres, og området har flere skiltede rundturer som også små sykkelben klarer.

Du kan ta en ridetur på fjellet eller la barna prøve seg på ridebanen, og foretrekker du apostlenes hester, kan du gå på skiltede turstier og lett tilgjengelige fjelltopper. På veien kan du grille på rasteplasser med grillhytter og bade og fiske ørret i innsjøene.

Om vinteren forvandles Gol til et snødekket eventyrland. Om du vil spenne på deg skiene og legge ut i de nypreparerte løypene eller suse ned en slalåmbakke, er det nok av muligheter rett utenfor døren.

Den lille byen Gol er en del av det tradisjonelle Hallingdal, og det er flere historiske minnesmerker i og rundt Gol sentrum. I middelalderparken Gordarike er mystikk og religion fra perioden mellom norrøn og kristen tid tema.

Dyreelskere bør dra innom Barnas Bondegård på Oset Høyfjellshotel. Her treffer du alpakka, shetlandsponnier, geiter, kopplam, kaniner og kyllinger. De små kan få bli med på å mate dyrene.